Ana içeriğe atla

Engel tanımadılar ŞAMPİYON oldular

Kadıköy Dosteller İşitme Engelliler öğrencileri masa tenisi, basketbol ve atletizmde İstanbul çapında derece yaparak Kadıköy’ün gururu oldular.
 
Tunahan YURDAKUL
 
Kadıköy’de okullarımızın başarısı bitmiyor. Bu yıl oldukça başarılı bir dönem geçiren okul takımlarımız birer birer İstanbul derecesi elde ediyor. Bu okullarımızdan biri de Kadıköy Dosteller İşitme Engelliler Okulu. Okulumuz İstanbul çapında düzenlenen basketbol şampiyonasında birinci, atletizmde birinci, masa tenisinde üçüncü olarak Kadıköy’ün gururu oldular. Engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim gördüğü bu güzide okulumuzun şimdiki hedefi ise Türkiye çapında 3-7 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak olan yarışmalarda en iyi dereceyi elde edip Kadıköy’ün adını bir kez daha Türkiye’ye duyurmak.
 
KADIKÖY ŞAMPİYONLARI BAĞRINA BASTI
İstanbul çapındaki yarışmalardan başarıyla dönen Kadıköy Dosteller İşitme Engelliler Okulu öğrencileri mutluluklarını bir kez de Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ile paylaştılar. Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Cüneyt Ancın ile birlikte Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’ı ziyaret eden masa tenisi, atletizm ve basketbol takımı öğrencileri Kadıköylü yöneticilerden hediyelerini de aldılar.
 
ENGELLERİMİZ BAŞARIMIZA, MUTLULUĞUMUZA ENGEL DEĞİL
Öğrencilerin başarılarıyla gurur ve mutluluk yaşadıklarını söyleyen Kaymakam Birol Kurubal, “Tabi ki herkes dünyaya gelirken kendi tercihini yapamıyor doğacağımız yer, doğacağımız ülke, annemizi, babamızı tercih edemiyoruz. Bunun yanında sağlıklı olmayı veya engelli olarak dünyaya gelmeyi de tercih edemiyoruz. Hayatta bizi karşılayan sürprizler de var. Sağlıklı olsak bile zamanla değişik sebeplerden dolayı engeli olabiliyoruz. Bu fiziksel veya zihinsel engellilik de olabiliyor. Ancak engellilik bizim hayatta başarılı olmamıza, mutlu olmamıza engel değil. Aslında en büyük engel bizim zihinlerimizde. Biz zihinlerimizdeki kısıtlayıcı engelleri aşabilirsek hem sağlıklı insanların hem de engellilerin daha mutlu olacağına inanıyorum. Engellilerimize acımak değil, onlara fırsat vermek her insanın yapabileceği bir şey.   Kabiliyetlerinin onları başarıya götüreceğini fark etmemiz gerekiyor. Bu farkındalığa uygun davranmamız ve bunu da başkalarına anlatmamız gerekiyor. Bu anlamda devletin üzerinde büyük görevler düşüyor. Engellilerimizi geleceğe hazırlamak zorunda. Bu çocuklarımız çeşitli sportif aktiviteler içerisinde yer almışlar, başarılı da olmuşlar ve bundan mutluluk duyuyorlar. Biz de bu mutluluğu paylaşmak, onların duygularına ortak olmak üzere buradayız onları destekliyoruz. Onları seviyoruz gerçekten onların gözlerindeki ışıltı bizleri de mutlu ediyor ve şunu görüyoruz: Başarılı oldukça özgüvenleri de artıyor, geleceğe daha umutla bakıyorlar ve sosyalleşiyorlar” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar